Szukaj na tym blogu

wtorek, 29 września 2009

PANE FRATAU CZYLI JAK WYKORZYSTAC CARTA DA MUSICA


..... to jeden z przykłądów serwowania pane carasau.
Powierzchnie smaruje się sosem pomidorowym i podaje się z różnymi dodatkami.
Ja podaje klasyczne, po chłopsku :-)

SKŁADNIKI:

Kilka gotowych pane carasau
1 jajko
sól i pieprz
pecorino

Sos pomidorowy:
1 kg pomidorów
3 ząbki czosnku
1 cebula
pęczek bazylii
sól i pieprz

Pomidory obieramy ze skórki i kroimi w kostkę. Na oliwie podsmażamy czosnek
i cebule. Dodajemy pomidory i dusimy aż się rozpadną. Wszystko miksujemy blenderem i doprawiamy sola i pieprzem oraz dodajemy drobno pociętą bazylię.

WYKONANIE:

Na gotowe pane carasau rozsmarowujemy ciepły sos pomidorowy.
Przygotowujemy jajko sadzone i gotowe kładziemy na środek placka.
Na wierzch kładziemy kilka kawałków pecorino. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ja po jednym placku jestem już bardzo najedzony :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz